נומי נומה דנמרק

אין ספק שטיימינג הוא עניין משמעותי בעולמנו. 162 שנים לעצמאות דנמרק נחגגו ב-5 ביוני בחסות השגרירות הדנית, במקביל ליום הנכסה, ש"נחגג" בגבולות הצפוניים של ארצנו. האמת, הם היו קודם… המקום שנבחר לארח את כל המוזמנים, דנים וישראלים, היה בית פרס לשלום, בשכונת עג'מי, על חוף הים ביפו. הבית נבנה עם הרבה מחשבה ואידיאולוגיה ארכיטקטונית, כראוי למה שהוא מייצג, אבל האם הוא משתלב בסביבה האורבנית של יפו? תגידו אתם…

צילום: "הגרגרנית"

בכל אופן, באותו יום בערב, קצת לפני השקיעה, חגגו הדנים כמו שהם יודעים לעשות, בתרבותיות. כל כך רחוק מהפטישים והקצף שלנו כמו שרק המרחק בין המדינות יכול להיות… מטרתו של הערב היתה לחוות את יחסי דנמרק וישראל דרך החושים, בחגיגה של שיתוף פעולה אמנותי: הנאה מאמנות פלסטית, הקשבה למוסיקה קלאסית, צפיה במחול מודרני ואכילה של מנות גורמה. המרכיב האחרון היה כפי הנראה הסיבה שקראו לי להשתתף בחגיגה (אין לי אף חלק דני במורשת), למרות שאני חייבת להודות שלא נהניתי פחות משאר חלקי הערב.

אם תרצו לחגוג בקלאסה או לארח בצורה הכי יפה שאפשר, כנראה תבחרו בקייטרינג של קובי בנדלק ועופר אלמליח, השפים הקבועים של שגרירות דנמרק בישראל ומבעלי ה"זופה" בתל אביב. הפעם הם חברו לשף דיוויד פרנקל ("פרונטו"), שהתמחה במסעדה הדנית "נומה", בעלת התואר "המסעדה הטובה ביותר בעולם" (כנסו לראות מי עוד מדורג גבוה). רבע עוף ובורקס זה לא מה שתמצאו בתפריט שלהם, אבל לא הייתן מרגישות פחות מאשת מהנדס אם הייתן מקבלות את המנות הבאות:

צילום: "הגרגרנית"

  •  עציץ של גזר וצנונית על "חול" אכיל ואיולי
  • קרפ ירוק עם פטרוזיליה במילוי אווז קונפי
  • מדלן עם חזה אווז וקרם עגבניות בשפופרת
  • טוסט לחם שיפון עם בטטות, גבינה ועלי מיקרו
צילום: "הגרגרנית"
  •  סביצ'ה אינטיאס עם קציפת טונקה וקרם כרובית
  • ביצה עלומה עם קציפת יין אדום ופרוסת פטריה
  • שרימפס בעטיפת קדאיף עם קרם תירס ווניל
  • קונוס "פיש אנד צ'יפס", עם דג קוד, בטטה, תפוח אדמה ובצל ירוק בטמפורה עם רוטב איולי
צילום: "הגרגרנית"

לקראת סוף האירוע, עם השקיעה, עלתה לנאום אישה יפיפיה, שהראתה שחוץ מלהיות בעלת הרגליים הכי שוות באירוע היא גם הבחורה הכי חשובה, הלא היא שגרירת דנמרק בישראל, גב' ליסלוטה פלסנר. היא סיפרה בהזדמנות אחרת שלפעמים טועים לחשוב שהעוזר שלה הוא השגריר… אנחנו? שוביניסטים? לא יכול להיות…

השוונץ:

  • בחלק של המחול המודרני היינו בעלי מזל לצפות בעבודה "4Men" של עודד גרף ויוסי ברג ועוד עם איזו תפאורה! זה היה כל כך יפה ומשעשע, עד ששתי ילדות, שעמדו מול הגברים המסוקסים של הלהקה, חיקו את התנועות שלהם.  ממליצה לכם ללכת לראות אותם (זה יפה גם באולם מופעים).
צילום: "הגרגרנית"
  • לפני כחודש הוקרן הסרט "נומה – מסעדה בנקודת רתיחה", במסגרת פסטיבל "דוקאביב" בסינמטק תל אביב, על מסעדת "נומה" הדנית והשף הסופר-פרפקציוניסט שלה רנה רדזפי. הסרט מספר על השף, המקורות מהם הוא שואב את הרעיונות למנות ועל מה שהטבחים עוברים במטבח שלו.  חיים קלים זה לא, אבל יפה ומושקע ברמות זה כן. הנה דוגמה אחת או שתיים או שלוש למנות מהמטבח הנורדי שהוא מכין. כל כך יפות ומעוררות מחשבה שחבל לקלקל ולאכול אותן….
  • את האירוע כיבד בנוכחותו השר משה כחלון, שבאמת עובד ועושה רבות למעננו, הצרכנים, מול טייקוני הענק בישראל. אבל למה, למה שר בישראל נואם באנגלית כל כך קלוקלת? ממש עמדתי בפינה מרוב בושה… מכאן אני קוראת בבקשה צנועה אבל חשובה: לא חייבים להיוולד עם זה, אבל גם לא חייבים להתגאות בזה. אנא חייבו את החכ"ים והשרים שלנו לעבור קורס לשיפור האנגלית שלהם!
  • כשאומרים לכם "אוכל דני" אילו אסוציאציות זה מעורר אצלכם? אני חושבת שאצא לבדוק זאת בפוסט הבא…
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, חו"ל, מסעדות, בתי קפה, ברים, מקומות, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על נומי נומה דנמרק

  1. פינגבאק: לונדון כן מחכה לי! | הגרגרנית

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s