קופסת ההפתעות

אני נפגשת עם הרבה אנשים שלא מבינים מה הגליק הגדול באוכל. בשבילם אוכלים כדי לחיות. למה לעשות עניין מבישול? הם גם אלה ששואלים על פשר העניין לצלם אוכל ולהעלות לאינסטגרם או לפייסבוק. לכו תסבירו על תשוקה לאוכל. על רצון להתנסות במוצרי המזון החדשים ביותר. על התענוג שבלחוות עושר של טעמים. להבין מה עומד מאחורי האוכל שאנו אוכלים. הבעיה שלי היא דווקא להחליט מה להכין מרוב שיש כל כך הרבה אפשרויות.

לאנשים כמוני נועד הגודי בג. דמיינו שמגיעה אליכם הביתה, פעם בחודש, חבילה עם שליח מיוחד ובתוכה הפתעות: מוצרי מזון חדשים, בקבוק יין טוב, כלי בישול ואפילו שובר למסעדה. כל אלה נבחרו בקפידה ע"י הנשים היצירתיות שמאחורי הבג, ענבל קליין ומיטל גלם-וולק. החבילה הזו היא בעצם סוג של לוח השראה. או שאולי משימת בישול של מאסטר שף אצלכם במטבח, בלי ההדחות. כולם זוכים!

שירות הגודי בג נפתח ממש בימים אלה למנויים חדשים. אם אתם בשלנים, מתחילים או מנוסים, שאוהבים לאכול ומחפשים ריגושים – החבילה הזו היא ה-מתנה בשבילכם לכבוד השנה החדשה (מחפשים עוד רעיונות? רדו ל"שוונץ" בתחתית הפוסט).

בתור פיילוט שמחנו, כמה בלוגרים, לשמש שפני ניסיון. מה אגיד לכם – אכן גודי הוא הבג. היה קשה לבחור ממה להתחיל (הנה צרות של עשירים). מהחבילה הדליק אותי במיוחד רוטב בטנים וקארי בדבש. לא צריך הרבה כדי לפתות אותי להכין (ולאכול) מנה אסיאתית. את הנודלס או האורז המסורתיים החלפתי בקינואה ובורגול שחוברו להם יחדיו במארז אחד. כמה ירקות, פיסות חזה עוף והרי לכם ארוחה שלמה בסיר אחד. עם יין סירה מסדרת גמלא השמורה של יקב רמת הגולן, גם הוא מקופסת הפלאות, זו ארוחת ערב מושלמת.

תבשיל קינואה ובורגול עם ירקות ועוף ברוטב אסיאתי

4-6 מנות

החומרים

  • 250 גרם (1 שקית) תערובת בורגול-קינואה (מבושלים חלקית)
  • 2 כפות  שמן
  • 2 בצלי שאלוטס, פרוסים
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר, קצוץ
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 3 חצילים ננסיים או 1 חציל רגיל, חתוכים לקוביות
  • 200 גרם (1 סלסלה) פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 1 פקצ'וי, פרוס גס
  • 1 פלפל צ'ילי, פרוס
  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לפיסות
  • 1 כף שמן
  • 1 קופסת שימורים של נוזל קוקוס
  • כ- 1/2 צנצנת רוטב בטנים וקארי בדבש
  • 2 מלפפונים, חתוכים לקוביות
  • צרור קטן של כוסברה, קצוץ
  • מלח גס, פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. בסיר רחב טגנו בשמן בצלי שאלוטס, שום וג'ינג'ר.
  2. הוסיפו לפי הסדר: קוביות גזר, חצילים, פטריות, פקצ'וי, פלפל חריף וטגנו כל ירק כמה דקות לפני שאתם מוסיפים את הבא אחריו.
  3. במחבת נפרדת טגנו את חזה העוף משני הצדדים. ייתכן ותצטרכו לעשות זאת בכמה פעמים (תלוי בגודל המחבת).
  4. הרתיחו מים בסיר. הכניסו את תערובת הבורגול-קינואה, ערבבו ובשלו כ-10 דקות. סננו והניחו בצד.
  5. הכניסו את תערובת הבורגול-קינואה לסיר של הירקות, הוסיפו את פיסות חזה העוף ואת המלפפונים.
  6. ערבבו את חלב הקוקוס עם רוטב הבטנים ומזגו לסיר. תבלו במלח ופלפל שחור, ערבבו הכל יחד ובשלו עוד כדקה.
  7. פזרו מעל הכל את הכוסברה הקצוצה וחלקו לצלחות.

בתיאבון!

 

השוונץ:

שני אירועים קולינריים מעניינים מומלצים ביותר לחובבי האוכל (בלי לאכול אפילו מנה אחת):

  • דליקטס – בין ה-16 ל-23 בדצמבר יערכו אירועי הקולנוע הקולינרי בסינמטק ירושלים, הכוללים סדרת מפגשים בנושאים שונים מתחום הקולינריה, אורחים מחו"ל, פאנלים וסדנאות בישול. התכנית, בניהולה האמנותי של עיתונאית האוכל רונית ורד, יגיע לדעתי לשיאו הערב, במפגש עם קלאודיה רודן, כוהנת האוכל, אשר הגיעה במיוחד מאנגליה, כדי לקבל אות הוקרה על מפעל חייה.
  • "והאוכל הזה הוא אני – שימור ויצירה במטבח הישראלי" הוא הארוע השנתי של העמותה הישראלית לתרבות קולינארית. באירוע, אשר יערך ב-28/12 בבית הספר לבישול דן גורמה בת"א, ישוחחו אנשים שהשפיעו על הקולינריה המקומית מהיבטים שונים – ישראל אהרוני, שמיל הולנד, פסקל פרץ-רובין, דר' ניר אביאלי, בעז צאירי וחביב דאוד.

כתיבת תגובה