מק & צ'יז, הכי אמריקאי שיש

ברור שארה"ב היא מקור להשפעות קולינריות וביקור בניו יורק רק מעורר אותן יותר. למען האמת, עלו לי כמה רעיונות במהלך הטיול, אבל הכי מתחשק לי היום להכין מקרוני אנד צ'יז, המנה הכה-אמריקאית, סוג של ניחומים מרוכזים בתבנית אחת, עם הרבה אופציות "להגדיל" כמו שהאמריקאים אוהבים. בכלל, הכל גדול באמריקה. למה גדול? ענק! OMG, אם כבר להגזים, למה לא כאן?

העזר היה מזועזע שזה מה שאני הולכת להכין. הרי מדובר בפחמימות הכי פשוטות עם עושר ריקני ובלתי מתקבל על הדעת של גבינה. אבל לפעמים כזו אני, פשוטה וריקנית… אוהבת בצק וגבינה ואת השילוב המעולה שלהם. ברור שהטעם הוא סבבה, אבל גם משהו ילדותי בגבינה הנמתחת עושה לי את זה.

מקרוני קצרים elbow macaroni

ולמה מקרוני, אם מדובר בפסטה קצרה? כי לפסטה קוראים elbow macaroni, פסטה בצורת חצי עיגול (מרפק). והגבינה – אפשר לגוון עם כל מיני גבינות עזות-טעם, אבל לי ברור שצ'דר! הלא אנחנו באמריקע… הנה רעיון לארוחת הערב שלכם: פשטידת פסטה, רוטב מעולה, ציפוי פריך, מינימום עבודה. סלט ירוק קטן ליד בשביל להרגיע את המצפון וכוס יין אדום כי טעים יחד והנה אתם מסודרים.

מק & צ'יז. קרמיות מתפצפצת

Mac & Cheese (פשטידת פסטה וגבינה)

6 מנות

החומרים

  • 400 גרם פסטה מסוג מקרוני קצר או כל פסטה קצרה אחרת

לרוטב

  • 30 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח לבן
  • 2 כוסות חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 300 גרם גבינת צ'דר מגוררת
  • 1 כף חרדל
  • מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה (קצת מכל דבר. הזהרו עם המלח, כי הגבינה עזת טעם).

לציפוי

  • 20 גרם חמאה
  • 70 גרם פירורי לחם (אני אוהבת את אלה מקמח מלא. גם בריאים יותר וגם קראנצ'ים)
  • 70 גרם גבינת פקורינו רומאנו מגוררת

אופן ההכנה

מכינים רוטב

לרוטב

  1. בסיר המיסו חמאה. הוסיפו קמח לבן וערבבו היטב במטרפה, שלא יישרף.
  2. הוסיפו בהדרגה, לאט, את החלב ואת השמנת המתוקה, עד ליצירת רביכה סמיכה.
  3. הוסיפו גם את הגבינה המגוררת, החרדל והתבלינים וערבבו היטב. הורידו מהאש.
  4. בשלו בינתיים את הפסטה לפי הוראות ההכנה למרקם אל דנטה. שמרו בצד חצי כוס ממי הבישול של הפסטה.
  5. הוסיפו את מי הבישול ששמרתם לרוטב הגבינה וערבבו.
מוסיפים גם פירורי לחם וגבינה לאקסטרה קראנץ'

לציפוי

  1. המיסו את החמאה בסיר.
  2. הוסיפו פירורי לחם וגבינה וערבבו היטב, לתערובת פירורית. הורידו מהאש.
הופה, לתנור!

למאפה

  1. שמנו תבנית או סיר שיכול להיכנס לתנור במעט חמאה.
  2. שפכו 2/3 מכמות הרוטב על הפסטה וערבבו היטב.
  3. העבירו חצי מכמות הפסטה לתבנית.
  4. שפכו מעל חצי מרוטב הגבינה שנותר בצד וחצי מציפוי פירורי הלחם.
  5. שפכו את יתרת הפסטה ושוב מעל, רוטב גבינה וציפוי פירורי הלחם.
  6. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-30 דקות.
  7. מה שמתקבל כאן הוא מושחת ומנחם וטעים ברמות-על. מבינים דבר או שניים האמריקאים האלה…

בתיאבון!

ארוחת הערב שלכם מוכנה: מק & צ'יז, סלט ירוק קטן וכוס יין אדום.
כל כך מפתה לקחת עוד כף

השוונץ:

  • אם נשארו לכם שאריות מהמק אנד צ'יז שלכם, תוכלו לטגן אותן במחבת יום למחרת עם עוד קצת חמאה או עם קצת רוטב עגבניות. תענוג!
  • בדוכן גבינות בשוק האיכרים ביוניון סקוור בניו יורק טעמתי גבינת צ'דר שיושנה בתוך ציפוי חמאה. מה אני אגיד לכם? נימוח היא המילה המתאימה כאן (שנים חיפשתי את ההזדמנות להשתמש במילה הזו, שמקושרת אצלי חזק עם רון מיברג, והנה מצאתי את המקום).
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

5 תגובות על מק & צ'יז, הכי אמריקאי שיש

  1. haya51 הגיב:

    נראה נהדר , גם לי בא..

  2. davidmor הגיב:

    אמממ נראה מצוין!

    הייתי מוסיף בטטה לכל התבשיל 🙂

    תודה!

  3. פינגבאק: לסיכום השנה: נשים, יין, אוכל | הגרגרנית

  4. פינגבאק: מאפה פיס שמגיע מניס | הגרגרנית

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s